Jednoduchý a výborný recept na brambory plněné mletým masem a sýrem mne naučila moje maminka a patří k pochoutce, kterou miluje celá naše rodina.
Lucie Březovjáková, Skuhrov nad Bělou
Ingredience
- 4 ks brambory uvařené ve slupce
- 500 g mleté hovězí maso
- 1 ks červená paprika
- 1 ks cibule
- 1 kelímek zakysaná smetana
- podle chuti sůl a pepř
- 200 g sýr eidam
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Větší brambory uvařené i se slupkou podélně rozkrojíme napůl a vydlabeme vnitřky.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na pánvi na troše oleje a přidáme mleté maso. Poté přimícháme na menší kousky pokrájenou papriku, vydlabané vnitřky brambor a směs dochutíme solí a pepřem. Podlijeme trochou vody a za občasného míchání dusíme, dokud není maso hotové.
-
Masovou směs dochutíme zakysanou smetanou a plníme jí vydlabané brambory, připravené na plechu vyloženém pečicím papírem. Hustě posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme zapéct do trouby předehřáté na 180 - 200 °C.
-
LUCČIN TIP: Kopečkem zakysané smetany můžeš také zapečené brambory s mletým masem a sýrem ozdobit a dochutit před podáváním.