Bramborové šišky s mákem
Fotogalerie:

Bramborové šišky s mákem

Martina Šaplachtová

Olomouc
Doma je mají rády hlavně děti.
Martina Šaplachtová, Olomouc

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • 100 g krupice
  • 240 g mouka hrubá
  • 120 g strouhanka
  • dle potřeby cukr krupice
  • dle chuti mák
  • dle chuti máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme, přidáme sůl, vejce, krupici a hrubou mouku (asi 50 g odložíme na vyválení ) a propracujeme. Z těsta vyválíme silnější šišky a rozkrájíme je na díly, ze kterých vyválíme tenčí šišky.
  2. Šišky vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme 15–20 minut. Uvařené a okapané šišky posypeme nasucho osmahnutou strouhankou, mákem, cukrem a polijeme máslem.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout