Žampionová polévka
Fotogalerie:

Žampionová polévka

Milena Válková

Kladno
Vůni čerstvých hub zkrátka nedokážu odolat.
Milena Válková, Kladno

Ingredience

  • 12 žampiony
  • 80 g máslo
  • 1 žloutek
  • 80 g mouka hladká
  • 1,2 l vývar masový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín mletý
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, odstraníme nožičky a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Z 50 g másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Osolíme, ochutíme pepřem a kmínem, přidáme nakrájené nožičky žampionů a společně povaříme 25 minut. Zatím osmažíme zbylé plátky žampionů na kousku másla.
  3. Přidáme mléko a polévku přecedíme. Nakonec přidáme osmažené žampiony a zjemníme žloutkem, už nevaříme.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)


Zpět na článek: Žampionová polévka
Tisknout