Falešný boršč s kapustou
Fotogalerie:

Falešný boršč s kapustou

Kateřina Hroníková

Praha
Kapustový boršč je snadný a dobrý.
Kateřina Hroníková, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • trocha olej
  • 1/2 kapusta
  • 2 petržel
  • 3 mrkev
  • špetka sůl
  • 1 protlak rajčatový
  • 200 g řepa červená
  • 1 l vývar zeleninový
  • na ozdobu smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, osmahneme a přidáme nastrouhanou očištěnou mrkev a petržel a nadrobno pokrájenou kapustu.
  2. krok2 Zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme na mírném ohni asi 20 minut.
  3. krok3 Poté přidáme rajský protlak a předvařenou červenou řepu pokrájenou na malé kousky.
  4. Polévku dochutíme solí a na talíři ji ozdobíme zakysanou smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Tisknout