Holandské řízky
Fotogalerie:
 

Holandské řízky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Když rodiče nezlobí, uvaříme večeři.
Jakub a Kateřina
Kadlecovi (12 a 9 let),
Jesenice

Ingredience

  • 1 kg bůček
  • 250 g sýr eidam
  • 250 ml mléko
  • dle chuti sůl
  • na obalování mouka hladká
  • na obalování vejce
  • strouhanka na obalování

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso rozemeleme, přidáme nastrouhaný sýr a mléko, osolíme a promícháme. 
  2. krok2 Směs necháme přes noc v lednici. 
  3. krok3 Tvoříme malé placičky, které opatrně obalujeme v trojobalu - nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  4. krok4 Obalené holandské řízky oklepeme, abychom je zbavili přebytečné strouhanky, a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.K řízkům podáváme vařené brambory, chutná je ovšem také bramborová kaše. Při servírování zdobíme nasekanou čerstvou pažitkou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Tisknout