Piškotový  dort s krémem a marcipánem
Fotogalerie:

Piškotový dort s krémem a marcipánem

Karolína Zítková

Praha
V kuchyni mě to baví. A když se mi opravdu chce, upeču i dort kamarádce k narozeninám.
Karolína Zítková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • 6 vejce
  • 6 lžic mouka polohrubá
  • 6 lžic cukr moučkový
  • Krém
  • 120 g máslo
  • 30 g mouka hladká
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 vejce
  • 30 g kakao
  • Marcipán
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 2 lžíce mléko sušené
  • 1 lžička med
  • Ostatní
  • na vysypání formy mouka
  • na vymazání formy tuk

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z vajec oddělíme bílky, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Do mísy se sněhem potom postupně přidáváme po jedné lžíci od každé suroviny a velmi jemně a opatrně těsto promícháváme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 180 °C.
  2. krok2 Připravíme si krém.  Z 20 g rozpuštěného másla a mouky připravíme jíšku, necháme vychladnout. Zbylé ingredience smícháme a pak s jíškou utřeme dohladka.
  3. krok3 Suroviny na marcipán smícháme. Podle potřeby přidáme mléko či máslo tak, aby vznikla dobře tvarovatelná hmota. Můžeme obarvit potravinářským barvivem. Dort zdobíme krémem a písmeny z marcipánu.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Tisknout