Květák s omáčkou
Fotogalerie:

Květák s omáčkou

Ladislav Huba

Praha
Zbožňuji kombinaci špenátu a sýra. Hodí se i k těstovinám.
Ladislav Huba, Praha

Ingredience

  • 1 květák
  • 250 g špenát mražený
  • 100 g sýr
  • 100 ml mléko
  • 1 lžička škrob
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Nesmí se rozpadat.
    Květák slijeme a necháme zakrytý, aby nevychladl.
  2. V hrnci pomalu rozpustíme mražený špenát a na kousky nakrájený tvrdý sýr. Zalijeme trochou mléka, osolíme a krátce povaříme.
    Když se sýr rozpustí, zahustíme škrobem rozmíchaným ve zbytku mléka.
  3. Na talíř dáme květák a vařené brambory jako přílohu. Obojí přelijeme omáčkou.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Tisknout