Zapékané brambory se zelím
Fotogalerie:

Zapékané brambory se zelím

Rudolf Novák

Milevsko
Jídlo je chutné a příprava jednoduchá.
Rudolf Novák, Milevsko

Ingredience

  • 500 g zelí
  • 500 g brambory vařené
  • 100 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička kmín
  • na vymazání olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávkové zelí nakrouháme, posolíme , přidáme kmín a asi 15 min dusíme. Cibuli nakrájíme a osmahneme.
  2. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu vařených brambor a posolíme, opepříme a dáme vrstvu zelí, které posypeme osmaženou cibulí, a tak pokračujeme, až skončíme bramborami.
  3. Na brambory nasypeme osmaženou, na malé kostičky nakrájenou slaninu. Brambory při pečení trochu podlijeme vodou. Dáme zapéci do trouby na 45 minut.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)


Zpět na článek: Zapékané brambory se zelím
Tisknout