Veselá vajíčka
Fotogalerie:

Veselá vajíčka

Štěpánka Šediváková

Praha
Bydlím sice v Praze, ale Velikonoce slavíme. Svoje kamarády pohostím.
Štěpánka Šediváková, Praha

Ingredience

  • 2 vejce
  • 100 g sýr eidam
  • 100 g hermelín
  • 100 g šunka drůbeží
  • 50 g salám paprikový
  • 1 okurka
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 jogurt bílý
  • chléb světlý

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme, a když zchladne, oloupeme skořápku. Okurku a papriku omyjeme a nakrájíme (okurku na kolečka, papriku na proužy).
  2. krok2 Na velký talíř položíme šunku, salám a na proužky nakrájený sýr hermelín.  Eidam srolujeme a rozložíme po obvodu. Oloupané vajíčko dáme na talíř. Rajče omyjeme, odkrojíme a vydlabeme malý důlek.
  3. krok3 Rajče položíme na vejce jako klobouk houby. Na klobouček uděláme bílým jogurtem tečky. Okolo vejce rozložíme kolečka okurky a na proužky nakrájenou červenou papriku.
    Podáváme s chlebem, topinkou či bagetou.

    TIP: Na zdobení kloboučků u vajíček můžeme použít i majonézu či zakysanou smetanu.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)


Zpět na článek: Veselá vajíčka
Zpět na článek: Veselá vajíčka
Zpět na článek: Veselá vajíčka
Zpět na článek: Veselá vajíčka
Tisknout