Placky z karotky a brokolice s tvarohovým dipem
Fotogalerie:

Placky z karotky a brokolice s tvarohovým dipem

Stáňa Pěkná

Litomyšl
Karotka je ranou odrůdou mrkve. Je sladší, křehčí a příjemně šťavnatá.
Stáňa Pěkná, Litomyšl

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 400 g mrkev
  • 4 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 200 g polohrubá mouka
  • špetka muškátový oříšek
  • 2 stroužky česnek
  • 1 polotučný tvaroh
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 hrst petržel nať
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
     Brokolici krátce povaříme, slijeme a necháme vychladnout. Karotku očistíme a nastrouháme najemno.
  2. Vejce smícháme se solí a moukou. Vzniklé těsto rozdělíme na dva stejnoměrné díly. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou brokolici a prolisovaný česnek. Do druhého dílu přidáme strouhanou karotku a ochutíme muškátovým oříškem. 
  3. Karotkové i brokolicové placičky smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
  4. Tvaroh ochutíme solí, pepřem a petrželkou. 
  5. Na placičky lžičkou naneseme ochucený tvaroh a ozdobíme proužky mrkve a petrželkou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Nemáte-li dostatek karotky, můžete směs na placičky nastavit nastrouhaným 
    celerem.
    Výbornou náhradou za tvaroh je zakysaná smetana.

Pošli recept! - Speciál - Saláty (19.4.2011)

Tisknout