Jablkový závin
Fotogalerie:

Jablkový závin

Miloslava Čiháková

Bušanovice
Pečeme ho doma odedávna.
Miloslava Čiháková, Bušanovice

Ingredience

  • Těsto
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžíce cukr pískový
  • 8 lžic mléko
  • 500 g mouka hladká
  • 250 g máslo
  • 1 žloutek
  • jablka Náplň
  • 6
  • trocha strouhanka
  • dle chuti ořechy
  • dle chuti rozinky
  • dle chuti cukr skořicový

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zaděláme kvásek. Necháme vykynout, přidáme další suroviny a zpracujeme těsto, které dáme na teplé místo asi na hodinu kynout.
  2. Po vykynutí rozdělíme těsto na čtyři díly. Každý vyválíme a posypeme strouhankou. Nahoru nastrouháme jablka, přidáme nasekané ořechy, rozinky a posypeme skořicovým cukrem. Zavineme, potřeme vejcem a pečeme při 180 °C 20 minut.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Tisknout