Rychlé tvarohové vdolečky
Fotogalerie:

Rychlé tvarohové vdolečky

Matěj Tomek

Drnovice
Mně i mému bráškovi Honzíkovi chutnají.
Matěj Tomek, Drnovice

Ingredience

  • 250 g měkký tvaroh
  • 100 ml mléko
  • 2-3 vejce
  • 2 lžíce rum
  • 2 sklenky polohrubá mouka
  • 1/2 kypřicí prášek
  • dle potřeby olej na smažení
  • na potření povidla
  • na ozdobu tvaroh utřený s cukrem

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh utřeme se 100 ml mléka, vejci a rumem. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně promícháme.
  2. Lžící vykrajujeme malé nočky a na rozpáleném oleje smažíme rovnoměrně po obou stranách.
  3. Vdolečky potřeme švestkovými povidly a ozdobíme je lžičkou tvarohu.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Tisknout