Želatinový dort
Fotogalerie:

Želatinový dort

Nikola Koubková, 10 let

Dolní Libchavy
Není těžký a výsledek je super.
Nikola Koubková, 10 let, Dolní Libchavy

Ingredience

  • 720 g kompotované broskve
  • 250 ml mléko
  • 20 g želatina
  • 600 g kysaná smetana
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 300 g piškoty
  • 250 ml šlehačka 33%
  • 1 lžíce kakao
  • 1 lžíce cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnku nalijeme mléko‚ přisypeme želatinu‚ promícháme a dáme ohřát do mikrovlnky (650 W/1 minuta). Promícháme, želatina se musí rozpustit. Nalijeme do šlehače‚ šleháme a postupně přidáme zakysanou smetanu a cukr.
  2. Na dno dortové formy naskládáme piškoty a navlhčíme je šťávou z broskví. Zalijeme je půlkou krému, na který dáme plátky broskví. Pak dáme další vrstvu piškotů, navlhčíme a zalijeme zbylým krémem. Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
  3. Před podáváním ozdobíme šlehačkou ušlehanou s kakaem a cukrem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Tisknout