Švarkoví slimáci
Fotogalerie:

Švarkoví slimáci

Helena Piknová

Hlohovec
Z talíře vždycky mizí nehlemýždím tempem.
Helena Piknová, Hlohovec

Ingredience

  • 50 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • cukr pískový
  • 250 g máslo
  • 1 dl mléko
  • 40 g droždí
  • škvarky
  • 1 žloutek
  • 3 trojúhelníčky sýr tavený

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Zpracujeme kynuté těsto, zapracujeme do něj sýr a rozdělíme na bochníčky. Každý bochníček rozválíme, posypeme škvarky a krájíme trojúhelníčky. Stáčíme je od širší strany ke špičce. Na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Tisknout