Okurkovou omáčku si postupně oblíbila celá rodina, i když zpočátku byla její chuť překvapující. Dnes ji po mně vyžadují
i naši přátelé,
kteří přijedou na návštěvu.
Lenka Frolíková,
Vráž
Ingredience
- 8 nožiček párky
- 4 okurka kyselá
- 1 cibule velká
- 2 lžíce sádlo
- 4 brambory
- 1 kostka masox
- 1 lžíce jíška instantní
- 1,5 l voda
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla a cibuli na něm dozlatova osmahneme.
-
Párky překrájíme na třetiny, po stranách je nařízneme, přidáme k cibulce. Když jsou párky opečené, přidáme nakrájenou okurku, promícháme a zalijeme 1,5 l vody.
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do omáčky. Přidáme kostku masoxu, promícháme a vaříme, dokud suroviny nebudou měkké.
-
Omáčku zahustíme instantní jíškou, osolíme a opepříme podle vlastní chuti. Necháme ještě asi 20 minut povařit, aby se ztratila moučná chuť jíšky. Podáváme nejlépe ihned a můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.