Beskydský bigos
Fotogalerie:

Beskydský bigos

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pořádně sytá dobrota

Podle receptu Petry Zlámalové z Klatov

Ingredience

  • 100  g špeku
  • hrst sušených hub
  • 2 cibule
  • 300  g vepřového plecka
  • 300  g hovězí kližky
  • sůl, pepř
  • mletá paprika
  • drcený kmín
  • nové koření
  • 3 bobkové listy
  • 200  ml červeného vína
  • 300  g kysaného zelí
  • 300  g hlávkového zelí
  • 150 g klobásy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Špek nakrájíme na kousky a ve větším hrnci ho necháme rozpustit. Houby namočíme do vody. Cibule nakrájíme a zpěníme na špeku.

  2. krok2

    Oba druhy masa nakrájíme na kostky, přidáme do kastrolu a orestujeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme červenou paprikou, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a podlijeme vínem.

  3. krok3

    Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu dusit při mírné teplotě. Pak do kastrolu přidáme nakrájené kysané i čerstvé zelí a namočené houby i s vodou.

  4. Dusíme dalších 40 minut. Ke konci dušení ještě vsypeme nakrájenou klobásu. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)


Zpět na článek: Beskydský bigos
Zpět na článek: Beskydský bigos
Zpět na článek: Beskydský bigos
Tisknout