Rozinková bábovka
Fotogalerie:

Rozinková bábovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vladimír Bruna, Praha

Ingredience

  • 250  g změklého másla
  • 200  g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 300  g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 200  ml mléka
  • 150  g rozinek
  • 2 lžíce likéru amaretto

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Změklé máslo, krupicový a vanilkový cukr ušleháme na hladký krém. Přidáme po jednom vejci a zašleháme.

  2. Nakonec přimícháme mléko a mouku s kypřicím práškem do pečiva. Rozinky polijeme likérem a zamícháme do těsta. 

  3. Těsto nalijeme do nepřilnavé formy a pečeme při 160 °C asi 30 minut.  Zda je bábovka upečená, poznáme zkouškou špejlí.

  4. Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)


Zpět na článek: Rozinková bábovka
Tisknout