Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou
Fotogalerie:

Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se k nim brambory

Tereza Balbínová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 500  g mletého masa ze zvěřiny
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžička koření Divočina
  • 1 vejce
  • 150  g vařených brambor
  • 1 malá cibule
  • malá cibule
  • sladké nebo pálivé papriky (podle vlastní chuti)
  • dle potřeby zeleninový vývar
  • 200  g zakysané smetany
  • 1 hrst nasekané petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžičku koření Divočina, vejce, uvařené a rozmačkané brambory a nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Vše dobře rozmícháme a uděláme kuličky. V kastrole rozehřejeme 3 lžíce oleje, vložíme masové kuličky a krátce je ze všech stran opečeme. Poté kastrol odstavíme, kuličky posypeme lžičkou sladké nebo pálivé papriky a promícháme. Kuličky podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, kastrol vrátíme na sporák a dusíme doměkka.

  3. Nakonec vmícháme smetanu a nasekanou petrželku, podle chuti dosolíme, krátce prohřejeme, ale již nevaříme.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Tisknout