Jehněčí na bílém víně
Fotogalerie:

Jehněčí na bílém víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 500  g jehněčího plecka nebo kýty
  • slanina, mletý černý pepř, majoránka a sůl
  • 50  g másla
  • 1 velká cibule
  • 100  g zeleniny pod svíčkovou
  • podle potřeby vývar a hladká mouka
  • 1 větší bobkový list
  • 500  ml bílého vína

Doba přípravy

Počet porcí

3–4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso prošpikujeme slaninou a posypeme majoránkou. Ve větším kastrolu, který může do trouby, rozpustíme máslo, na kterém osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou zeleninu.

  2. K zeleninovému základu přidáme jehněčí kýtu, vše osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péct do vyhřáté trouby. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme v teple.

  3. Zeleninu propasírujeme, povaříme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a nakonec přidáme víno. Do omáčky dáme porce masa a vše prohřejeme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Tisknout