Jehněčí kotlík
Fotogalerie:

Jehněčí kotlík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Ingredience

  • 1  kg jehněčího masa
  • 1 lžíce oleje
  • nejméně 4 stroužky česneku
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce sádla
  • 5 cibulí
  • 4 mrkve
  • dle chuti mletá paprika
  • špetka majoránky
  • 200 ml bílého vína
  • 400  ml vývaru
  • podle potřeby petrželka
  • (dle chuti) chilli papričky
  • kousek chleba na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso omyjeme, odblaníme, osušíme čistou utěrkou, nakrájíme na malé kostky a dáme marinovat nejméně přes noc do směsi oleje a utřeného česneku.

  2. Marinované maso vyndáme, osolíme a dáme orestovat na sádlo s cibulí, vsypeme pepř. Za chvíli přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, ještě chvíli restujeme, pak ochutíme mletou paprikou, drhnutou majoránkou a chilli. Vše zalijeme vínem, pak vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Nakonec přidáme kousky chleba a necháme provařit a zhoustnout. Podáváme posypané petrželkou s knedlíkem či domácím chlebem nebo s jiným pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Tisknout