Králík pečený v pytli
Fotogalerie:

Králík pečený v pytli

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Ingredience

  • 1 králík
  • sůl
  • pečicí fólie (nebo pytlík)
  • 2 velké cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 200  g anglické plátkové slaniny
  • drcený kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka omyjeme, osušíme a osolíme. Ustřihneme si asi 45 cm fólie, dovnitř na dno rozprostřeme cibule nakrájené na kolečka a část česneku nasekaného na plátky.

  2. Králíka v celku (může být i naporcovaný) vsuneme dovnitř, posypeme drceným kmínem a česnekem, který máme nakrájený na plátky. Králíka ze všech stran obložíme slaninou.

  3. krok3

    Nepodléváme ho vodou! Právě tím, že pečeme ve fólii, nemusíme podlévat žádné maso. Každé totiž pustí šťávu a má skvělou chuť a je měkoučké.

  4. Fólii s králíkem uzavřeme na obou koncích přiloženými uzávěry, do fólie nahoře uděláme 3 malinké dírky, aby mohla odcházet pára. Dáme ho na velký plech a pečeme při 180 °C asi 50–60 minut. Podáváme s knedlíkem a špenátem.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)


Zpět na článek: Králík pečený v pytli
Zpět na článek: Králík pečený v pytli
Tisknout