Zdeňka Blažková, Vsetín
Ingredience
- 600 g hovězího zadního masa
- dle potřeby sůl a mletý pepř
- 1 cibule
- olej na smažení
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce rajského protlaku
- podle chuti kmín
- podle chuti čerstvé houby
- vývar na zalití
- 1 lžíce hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
130 Kč
Postup přípravy
-
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na oleji dozlatova, pak přidáme plátky masa a orestujeme je z obou stran. Vmícháme lžíci hořčice, rajčatový protlak, kmín a vše důkladně promícháme.
-
Houby pokrájíme na malé kousky a přidáme k masu, promícháme a vše zalijeme vývarem. Maso dusíme, až je měkké.
-
Mouku rozmícháme v troše vody, vlijeme k masu a za občasného míchání ještě asi 15 minut povaříme, aby se šťáva zahustila. Jako přílohu k hovězím plátkům podáváme rýži.