Hovězí plátky na houbách
Fotogalerie:

Hovězí plátky na houbách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdeňka Blažková, Vsetín

Ingredience

  • 600  g hovězího zadního masa
  • dle potřeby sůl a mletý pepř
  • 1 cibule
  • olej na smažení
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • podle chuti kmín
  • podle chuti čerstvé houby
  • vývar na zalití
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na oleji dozlatova, pak přidáme plátky masa a orestujeme je z obou stran. Vmícháme lžíci hořčice, rajčatový protlak, kmín a vše důkladně promícháme.

  3. Houby pokrájíme na malé kousky a přidáme k masu, promícháme a vše zalijeme vývarem. Maso dusíme, až je měkké.

  4. Mouku rozmícháme v troše vody, vlijeme k masu a za občasného míchání ještě asi 15 minut povaříme, aby se šťáva zahustila. Jako přílohu k hovězím plátkům podáváme rýži.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Tisknout