Hovězí kližka na víně
Fotogalerie:

Hovězí kližka na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro slavnostní chvíle

Podle receptu Dominiky Kuželkové z Hustopečí



Ingredience

  • 600  g hovězí kližky
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 100  g prorostlé slaniny
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 200  ml červeného vína
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 bobkové listy
  • 300  ml hovězího vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí kližku nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso orestujeme ze všech stran. Pak maso vyjmeme a necháme stranou.

  2. krok2

    Do kastrolu dáme slaninu nakrájenou na malé kostičky, necháme rozehřát, pak přisypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a 10 minut restujeme.

  3. Přidáme protlak, také chvilku orestujeme a zalijeme červeným vínem. Vrátíme maso, vsypeme koření a necháme víno vyvařit.

  4. Podlijeme vývarem, přiklopíme a při mírné teplotě dusíme 2 hodiny do změknutí masa. Omáčku nezahušťujeme, sama se varem zredukuje a zhoustne.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Tisknout