Pomalu pečená krkovička
Fotogalerie:

Pomalu pečená krkovička

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Kamily Tučkové z Poděbrad

Ingredience

  • 6 plátků krkovice bez kosti
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce sádla
  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 kg nakrouhaného bílého zelí
  • 400  ml bílého vína
  • 2 lžíce octa
  • 2 jablka
  • několik snítek tymiánu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

260 Kč

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na 2 lžících sádla z obou stran.

  2. Opečené maso odložíme stranou, do pánvičky přidáme zbylé sádlo a necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli.

  3. Pak ji poprášíme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme nakrouhané zelí, zalijeme ho vínem a chvíli podusíme.

  4. Ochutíme octem, solí, pepřem a vmícháme na kousky nakrájená jablka a tymián.

  5. Na dno pekáčku rozložíme zelí, na to poklademe plátky masa, vše zakryjeme alobalem a takto pečeme při 160 °C asi 2,5–3 hodiny.

  6. Podáváme s opečenými brambory nebo bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)


Zpět na článek: Pomalu pečená krkovička
Tisknout