Moravský vrabec
Fotogalerie:

Moravský vrabec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Romana Dukly z Přerova

Ingredience

  • 750  g libového vepřového bůčku
  • sůl
  • 1 lžička kmínu
  • 1 stroužek česneku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, opečeme v pekáčku na plotně ze všech stran, osolíme, posypeme kmínem a podlijeme naběračkou vody. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme hezky dozlatova.

  2. Občas promícháme. Asi 5 minut před dopečením můžeme vmíchat utřený česnek.

  3. Moravské vrabce podáváme s dušeným zelím a domácím knedlíkem nebo s vařeným bramborem.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Tisknout