Srdce na houbách
Fotogalerie:

Srdce na houbách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vladimír Bruna, Praha

Ingredience

  • 2 vepřová srdce
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 200  g čerstvých hub
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 250  ml smetany

Doba přípravy

Počet porcí

2–4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Srdce očistíme, odblaníme a uvaříme v osolené vodě. Na rozehřáté máslo vsypeme cibuli a necháme zesklovatět.

  2. Pak přidáme houby a zprudka osmahneme. Okmínujeme, osolíme a opepříme. Restujeme asi 10 minut. Přilijeme smetanu a necháme omáčku probublat.

  3. Pokud je omáčka hustá, zředíme vývarem ze srdce. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)


Zpět na článek: Srdce na houbách
Tisknout