Vařený bůček
Fotogalerie:

Vařený bůček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku
  • pár kuliček pepře a nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 palička česneku
  • 1 balíček grilovacího koření
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Do kastrolu dáme vařit bůček. Přidáme pepř, nové koření, bobkové listy a sůl. Vaříme doměkka.

  2. Poté bůček vytáhneme, dáváme pozor, aby se nezlomil. Do ještě teplého bůčku z obou stran napícháme stroužky česneku rozkrojené na poloviny.

  3. Grilovací koření vetřeme do bůčku. Po vychladnutí bůček zabalíme do alobalu a dáme na 2 dny do lednice. Pak podáváme s čerstvým chlebem.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Tisknout