Plněné papriky s nádivkou
Fotogalerie:

Plněné papriky s nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 8 paprik
  • 1 velká cibule
  • 50  g anglické slaniny
  • olej
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 4 cherry rajčata
  • 300  ml vývaru (bujon)
  • 1–2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kečupu
  • kousek chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 100  ml smetany
  • NÁDIVKA:
  • 400  g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 1 lžička mleté papriky
  • 3 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře omyjeme a dáme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět a odstavíme.

  2. Nádivka: do mísy dáme mleté maso, přidáme ostatní suroviny a vše důkladně promícháme a směsí naplníme papriky. Ty pak naskládáme do pekáče, přidáme cibuli se slaninou i olejem, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou nejméně 45 minut.

  3. Mezitím si nakrájíme na kostičky červenou i zelenou papriku a na poloviny rajčata.

  4. Papriky vyjmeme, výpek ponorným mixérem rozmixujeme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem a povaříme. Potom přidáme nakrájené papriky, rajčátka. Opět necháme povařit. Zahustíme moukou rozšlehanou s trochou vody, rozmícháme a dobře provaříme.

  5. Závěrem přidáme 2 lžíce kečupu, případně kousek chilli papričky, pokud nebyla některá paprika pálivá, a dochutíme rozetřeným česnekem. Zjemníme trochou smetany. Vložíme papriky a prohřejeme.

  6. Podáváme s knedlíkem a okurkovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Tisknout