Perníčky
Fotogalerie:

Perníčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Romany Hladíkové z Brna

Ingredience

  • 300  g hladké mouky
  • 1 prášek do perníku
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého badyánu
  • 100  g cukru moučky
  • 60  g tekutého medu
  • 60  g rozehřátého másla
  • 2 vejce
  • 1 vejce na potření
  • na zdobení lentilky nebo bílková poleva

Doba přípravy

Počet porcí

30 kousků

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, prášek do perníku, skořici, badyán a moučkový cukr prosejeme na vál.

  2. Ve směsi uděláme důlek, do kterého nalijeme med, máslo a rozšlehaná vejce. Vypracujeme pevné, nelepivé těsto.

  3. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu do druhého dne. Pak těsto opět propracujeme, vyválíme na plát a vykrájíme kytičky nebo jiné tvary. Perníčky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a zvolna upečeme dozlatova.

  4. Hned jak je vyndáme z trouby, potřeme je rozšlehaným vejcem, ozdobíme lentilkami a necháme vychladnout. Nebo je necháme potřené vejcem vychladnout a pak ozdobíme bílkovou polevou.

  5. Po zaschnutí perníčky uložíme na několik dní do krabice rozležet a pak je můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Cukroví (13.11.2017)

Tisknout