Valašská štědrovka
Fotogalerie:

Valašská štědrovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Filipková, Znojmo

Ingredience

  • hrst sušených hříbků
  • hrst sušených švestek
  • 100 g uzeného masa
  • 2 velké cibule
  • dle potřeby sádlo nebo olej
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g domácí klobásy
  • 1 lžíce papriky
  • pár kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 100 g kysaného zelí
  • 3 brambory
  • sůl, cukr a ocet
  • trocha jíšky
  • 200 ml smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Houby a švestky namočíme na 2 hodiny do vody. Uzené maso uvaříme v osolené vodě spolu s jednou rozkrojenou cibulí.

  2. Na sádle orestujeme druhou nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek, po chvíli přimícháme nakrájené maso, klobásu, lžíci papriky, nové koření a bobkový list a ještě chvíli vše restujeme. Pak vsypeme zelí, nakrájené brambory a houby se švestkami. Polévku přisolíme a okořeníme a pomalu vaříme doměkka. 

  3. Polévku zahustíme jíškou. Přidáme smetanu, po chvíli ještě dochutíme octem, cukrem a solí. Podáváme ji horkou s opečeným chlebem.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Tisknout