Špekové knedlíky se zelím
Fotogalerie:

Špekové knedlíky se zelím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Ingredience

  • 6 rohlíků (den starých)
  • 150 g špeku (nebo anglické slaniny)
  • 2 lžíce sádla
  • 200 ml mléka
  • 3 vejce
  • sůl
  • 150 g hrubé mouky
  • petrželová nať
  • 2 cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky. Špek nebo slaninu také nakrájíme a necháme rozehřát na pánvi se lžící sádla.

  2. krok2

    Přidáme nakrájené rohlíky, opečeme je a přendáme do větší mísy. Vejce rozšleháme s mlékem a rohlíky přelijeme.

  3. Petrželovou nať nasekáme a vmícháme do směsi. Promísíme, osolíme a dle potřeby zahustíme hrubou moukou.

  4. Namočenýma rukama tvarujeme kulaté knedlíky ve velikosti dlaně a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme 10 minut. Jednu cibuli nakrájíme nahrubo, zpěníme na sádle, přidáme kysané zelí, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a necháme vařit doměkka.

  5. Knedlíky podáváme se zelím a posypané cibulkou osmahnutou na sádle dozlatova.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Tisknout