Odpalované švestkáče
Fotogalerie:

Odpalované švestkáče

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 350 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 15–20 švestek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko slabě osolíme a svaříme s máslem. Přidáme všechnu mouku a mícháme, až vznikne husté těsto, které se nelepí ani na vařečku, ani na kastrol.

  2. Necháme ho zchladnout a přidáváme postupně vejce, která zapracujeme do hmoty, až je těsto opět celistvé a hladké.

  3. Na pomoučeném vále si uděláme z těsta slabý váleček, který nakrájíme na 3cm kousky. Rukama roztáhneme na placičku, do které zabalíme švestku a zakulatíme. Hotové knedlíky dáme do vařící vody a vaříme je podle velikosti asi 5–8 minut.

  4. Zpočátku varu je promícháme, aby se odlepily ode dna. Po uvaření (když vyplavou na povrch) je propíchneme vidličkou a podáváme posypané mletým mákem s cukrem a omaštěné máslem.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)


Zpět na článek: Odpalované švestkáče
Tisknout