Vepřenky s medvědím česnekem
Fotogalerie:

Vepřenky s medvědím česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 700 g nahrubo mletého vepřového masa
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička polohrubé mouky
  • podle chuti a potřeby pepř, drcený kmín a sůl
  • 2 hrsti nasekaného medvědího česneku
  • 1 lžíce sádla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. K mletému masu přidáme solamyl, hladkou mouku, vejce a špetku drceného kmínu. Podle chuti opepříme a osolíme a směs rukama důkladně promícháme. Nakonec přidáme polovinu nasekaného medvědího česneku.

  2. Rukou namočenou ve studené vodě utvoříme vyšší oválné placičky.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a placičky opečeme z každé strany tak, aby se zatáhly, ale nezčervenaly. Poté je podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby byly z jedné třetiny ponořené.

  4. Pánev přikryjeme poklicí a vepřenky 30 minut dusíme. Pak je vyjmeme z pánve a necháme vyvařit všechnu tekutinu, až na dně pánve začne hnědnout vypečená šťáva.

  5. To je čas, kdy přidáme polohrubou mouku a za stálého míchání přilijeme asi 100 ml vody nebo vývaru a necháme provařit. Získáme zahuštěnou šťávu.

  6. Nakonec přidáme zbytek medvědího česneku.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)


Zpět na článek: Vepřenky s medvědím česnekem
Tisknout