Brokolicová nádivka
Fotogalerie:

Brokolicová nádivka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 500 g uzeného masa
  • sůl
  • 1 brokolice
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 veka
  • dle potřeby mléko
  • 4 vejce
  • trocha pepře
  • špetka muškátového květu
  • trocha strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené maso uvaříme v osolené vodě do poloměkka, po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Brokolici také krátce povaříme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na másle s olejem.

  2. Ve velké míse smícháme nakrájenou veku zvlhčenou mlékem, cibuli, žloutky, nasekanou brokolici a uzené maso. Osolíme, okořeníme pepřem a špetkou muškátu. Podle potřeby zahustíme strouhankou a nakonec odlehčíme bílkovým sněhem.

  3. Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou hmotou. Povrch uhladíme a v předehřáté troubě nádivku zvolna upečeme.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)


Zpět na článek: Brokolicová nádivka
Tisknout