Velikonoční nádivka
Fotogalerie:

Velikonoční nádivka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Iva Černá, Praha

Ingredience

  • 10–12 rohlíků
  • na zalití vývar podle potřeby
  • 500 g uzené slaniny
  • 1 jarní cibulka
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 hrsti polníčku
  • 6 vajec
  • 100 g másla do nádivky + 2 lžíce na restování zeleniny + trocha na vymazání pekáče
  • 6 stroužků česneku
  • sůl, pepř, muškátový květ a špetka kurkumy
  • 2 lžíce hrubé mouky + 1/2 kypřicího prášku
  • 1/2 sáčku mražené kořenové zeleniny

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky pokrájíme na kostičky, nasucho na pánvi opečeme a pokropíme vývarem. Slaninu a cibulku nakrájíme na kostičky. Nasekanou rukolu a polníček spaříme vodou.

  2. Žloutky vyšleháme s máslem a se solí a smícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Na másle orestujeme cibulku, vsypeme na kostičky pokrájenou slaninu, spařenou rukolu a polníček. Rohlíky smícháme se směsí ze 100 g másla a koření a přidáme orestovanou cibulku se slaninou.

  3. Podle konzistence nádivky přidáme mouku s práškem do pečiva nebo jen strouhanku. Když máme vše promíchané, vsypeme mraženou drobnou kořenovou zeleninu a zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků.

  4. Nádivku přeneseme do pekáčku nebo do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme při 160 °C dozlatova asi 45–50 minut. Podáváme ji samotnou nebo s bramborem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)


Zpět na článek: Velikonoční nádivka
Tisknout