Jelítkový prejt
Fotogalerie:

Jelítkový prejt

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce vepřových škvarků (nemusí být)
  • 1 cibule
  • 2 větší jelita
  • 1 lžička sušené majoránky
  • dle chuti mletý pepř
  • 2 utřené stroužky česneku
  • na zahuštění strouhanka
  • dle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V kastrolu rozehřejeme sádlo a nadrobno pokrájené škvarky. Přidáme cibuli, promícháme a necháme zesklovatět. Po chvíli přisypeme oloupaná nakrájená jelita, podlijeme 2 lžícemi vody a za občasného míchání rozvaříme. Ochutíme majoránkou, pepřem a česnekem. Znovu promícháme a necháme asi 5 minut podusit.

  2. Pokud je prejt hodně mastný a řídký, zahustíme podle potřeby přidáním několika lžic strouhanky. Podle chuti přisolíme a podáváme například se zelím a bramborem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)


Zpět na článek: Jelítkový prejt
Tisknout