Šťavnaté vepřové koleno
Fotogalerie:

Šťavnaté vepřové koleno

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nela Kučerová, Pardubice

Ingredience

  • 2 vepřová kolena
  • podle chuti kmín, sůl a pepř
  • 5 stroužků česneku
  • 120 g sádla
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Kolena omyjeme a nařízneme kůži, aby se ochutilo i maso pod ní. Osolíme, opepříme, vetřeme do zářezů 4 stroužky utřeného česneku a okmínujeme. V pekáči necháme rozpustit sádlo a zesklovatíme cibulku s 1 stroužkem česneku. Přidáme kolena a necháme je zatáhnout ze všech stran.

  2. Podlijeme vodou a dáme péct při 180 °C na 2 hodiny (dokud se maso nezačne oddělovat od kosti). Průběžně otáčíme a poléváme výpekem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Tisknout