Škvarkové pagáčky
Fotogalerie:

Škvarkové pagáčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Helena Hubková, Jablonec nad Nisou

Ingredience

  • 180 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukru
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce sádla
  • 300 g škvarků
  • 2 žloutky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci mouky, rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme zbylou mouku, osolíme ji, nalijeme kvásek, přidáme rozehřáté sádlo, škvarky a žloutky a vypracujeme vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme nakynout.

  2. Potom vykynuté těsto prohněteme, vyválíme na pomoučeném vále na placku asi 2 cm silnou. Vykrájíme z ní skleničkou nebo formičkou kolečka a naskládáme je na plech. Každé kolečko několikrát propíchneme špejlí a necháme ještě kynout. Plech vložíme do předehřáté trouby a pagáčky zvolna upečeme.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)


Zpět na článek: Škvarkové pagáčky
Tisknout