Tažený vývar s domácími nudlemi
Fotogalerie:

Tažený vývar s domácími nudlemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Knedlíčky po uvaření dáme do polévky, nudle můžeme podávat zvlášť v míse a každý si nabere podle chuti.

Radka Přecechtělová, Kolín

Ingredience

  • 1 kg hovězích kostí nebo 500 g žeber či kližky
  • 150 g mrkve
  • 150 g celeru
  • 150 g petržele
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 3 nová koření
  • 8 kuliček pepře
  • podle chuti sůl
  • Játrové knedlíčky:
  • 150 hovězích jater
  • 70 g strouhanky
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1str. česneku
  • trocha majoránky, soli a pepře
  • Domácí nudle:
  • 120 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí kosti zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, koření a osolíme. Na mírném ohni vývar táhneme asi 4 hodiny. Pozor, vývar by se neměl zprudka vařit! Poté vývar přecedíme, dochutíme solí a zeleninu z vývaru překrájíme na kousky.

  2. Játra umeleme, přidáme strouhanku, mouku a vejce. Dochutíme majoránkou, solí, pepřem a česnekem. Tvarujeme knedlíčky a uvaříme je v osolené vodě. Jakmile vyplavou, povaříme je ještě 1 až 2 minuty a vyjmeme.

  3. Na nudle smícháme hladkou mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Necháme vyschnout a poté nakrájíme nudle. Vaříme je v osolené vodě 4–5 minut.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)


Zpět na článek: Tažený vývar s domácími nudlemi
Tisknout