Klevela ze švestek
Fotogalerie:

Klevela ze švestek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Naše marmeláda ze švestek je výborná!

Ruth Šklíbová, Trutnov

Ingredience

  • 6,5 kg celých švestek
  • 1 kg cukru krupice
  • 3 želírky
  • troška rumu
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 1 lžíce mleté skořice

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Švestky důkladně omyjeme, vypeckujeme a umeleme. Potom je přendáme do většího
    hrnce a svaříme do zahuštění.

  2. K hmotě přidáme cukr, želírku, kyselinu citronovou, mletou skořici a trošku rumu. Vše znovu přivedeme k varu.

  3. Horkou klevelu plníme do připravených sklenic, které otočíme na 10 minut dnem vzhůru.

Tip redakce

Skvělá je klevela i s troškou whisky a třtinovým cukrem. Pro děti ale alkohol vynech.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)


Zpět na článek: Klevela ze švestek
Tisknout