Hovězí na houbách
Fotogalerie:

Hovězí na houbách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snad se letos hub konečně dočkáme.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 500 g hovězí roštěné
  • podle potřeby sůl
  • trocha pepře
  • 2 lžíce sádla
  • 300 g čerstvých hub
  • kousek másla
  • trocha mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Roštěnou omyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme hřbetem ruky, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi si rozpustíme sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme. Za občasného podlití horkou vodou dusíme doměkka.

  2. Asi 20 minut před koncem přidáme k masu nakrájené houby a dodusíme. Šťávu zahustíme pomoučeným máslem, vzniklou omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Tisknout