Bůčková paštika
Fotogalerie:

Bůčková paštika

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělá na namazání chlebíčků nebo jednohubek.

Dana Studentová, Liberec

Ingredience

  • 700 g vepřového bůčku
  • 2 větší cibule
  • 150 g sádla
  • 400 g vepřových jater
  • 3 stroužky česneku
  • podle chuti sůl a pepř
  • podle chuti majoránka
  • podle chuti tymián
  • podle chuti nové koření (mleté)

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřový bůček nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme a zpěníme na několika lžících sádla. Přidáme maso, promícháme a dusíme asi 1 hodinu doměkka. Pak maso umeleme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.

  2. krok2

    Syrová játra nakrájíme na kousky, také je rozmixujeme a přidáme k masu. Přidáme nastrouhaný česnek, směs promícháme a dusíme dalších 15–20 minut. Občas promícháme, a pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu sádla a vývaru. Nakonec paštiku osolíme a okořeníme dle chuti.

  3. krok3

    Hotovou paštikou naplníme misky nebo zavařovací sklenice a povrch zalijeme rozpuštěným
    sádlem. Pokud chceme paštiku uchovat déle, sterilujeme ji ještě 1 hodinu v zavařovacích sklenicích ve vroucí vodě.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)


Zpět na článek: Bůčková paštika
Zpět na článek: Bůčková paštika
Zpět na článek: Bůčková paštika
Zpět na článek: Bůčková paštika
Tisknout