Jahodový sirup
Fotogalerie:

Jahodový sirup

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sirup se dá pít ředěný vodou nebo jen tak, jako sladká odměna.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Ingredience

  • 1 l vody
  • 1 kg cukru
  • 2 lžíce kyseliny citronové
  • 1,25 kg jahod

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit vodu s cukrem a kyselinou citronovou. Po chvíli přidáme šťávu z rozmixovaných
    jahod, kterou přecedíme přes gázu nebo utěrku. Vše přivedeme k varu a za občasného
    míchání vaříme asi 5 minut.

  2. Horký sirup naléváme do sklenic s víčkem, které pak obrátíme dnem vzhůru. Jakmile
    sirup zchladne, uchováváme ho v lednici.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)


Zpět na článek: Jahodový sirup
Tisknout