Koláč s rebarborou a jahodami
Fotogalerie:

Koláč s rebarborou a jahodami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • Na těsto:
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 250 g rebarbory
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g másla nebo hery
  • 3 vejce
  • 4–5 lžic mléka
  • Náplň:
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g zakysané smetany
  • 50 g strouhaného kokosu
  • Ozdobení:
  • 200 g čerstvých jahod
  • 4 lžíce rozpuštěné čokoládové polevy

Doba přípravy

Počet porcí

8 - 10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi nasucho opražíme dávku kokosu, která přijde do těsta. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

  2. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, prosáté kakao, oba cukry a opražený kokos. Přidáme tuk, vejce a mléko a směs vyšleháme dohladka. Nakonec lehce vmícháme rebarboru.

  3. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy o průměru 26 cm a předpečeme v troubě při 175 °C asi 20 minut.

  4. V míse vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou. Náplň rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus. Po okrajích posypeme kokosem a dáme ještě dopéct na 30–35 minut. Provedeme zkoušku pomocí špejle.

  5. Hotový koláč necháme ve formě vychladnout a teprve potom jej přendáme na servírovací podnos, kde jej dozdobíme plátky jahod a čokoládovou polevou. Labužníci přidají i šlehačku.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)


Zpět na článek: Koláč s rebarborou a jahodami
Tisknout