Pečený jehněčí krk
Fotogalerie:

Pečený jehněčí krk

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný je se špenátem a knedlíky.


Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 500 g jehněčího masa
  • podle chuti bobkový list a nové koření
  • 200 g mrkve
  • 1 palička česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 g čerstvého špenátu

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme 1 nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso a prudce opečeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme nastrouhanou mrkev a 3 utřené stroužky česneku. Zaprášíme moukou a ještě provaříme.

  2. Čerstvý špenát opereme, spaříme horkou vodou a scedíme. Osmahneme druhou cibuli, přidáme nasekaný špenát a zbytek utřeného česneku. Osolíme, opepříme a podusíme.

  3. Maso podáváme se špenátem, bramborovým knedlíkem a přelité výpekem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Tisknout