Velikonoční hlavička s kůzlečím masem
Fotogalerie:

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept mám od své maminky a ta zase od té své. A nádivka se u nás opravdu nikdy dlouho neohřeje!

Marta Brodská, Liberec

Ingredience

  • 4 lžíce krupice
  • 750 ml mléka
  • 300 g vařeného kůzlečího nebo jehněčího masa
  • podle potřeby sůl
  • 200 g slaniny
  • podle chuti muškátový oříšek
  • 4 žloutky
  • sníh ze 4 bílků
  • 2 hrsti bylinek – mladé kopřivy, petrželka, libeček
  • na vymazání pekáče tuk

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Z krupice, soli a mléka uvaříme hustou kaši. Do ní přimícháme nakrájené maso, vyškvařenou slaninu, nasekané bylinky, koření a žloutky, promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.

  2. Směs dochutíme solí a upečeme dozlatova ve vymazaném pekáčku. Hotovou hlavičku podáváme s bramborami a jarním salátem (hlávkový salát, sedmikrásky, listy špenátu a zálivka).

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)


Zpět na článek: Velikonoční hlavička s kůzlečím masem
Tisknout