Skořicové jídášky
Fotogalerie:

Skořicové jídášky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když je pečlivě narovnám na talíř, mizejí podstatně rychleji, než se pečou.


Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Ingredience

  • Na těsto:
  • 250 g polohrubé mouky
  • 40 g cukru moučky
  • 1/8 droždí
  • 100 ml mléka
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu
  • 50 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • Na obalení:
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička skořice

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého dáme cukr a droždí, zalijeme vlažným mlékem a počkáme, než kvásek vzejde. Pak postupně přidáme žloutky, špetku soli, citronovou kůru, máslo a vanilkový cukr a zpracujeme těsto, které necháme vykynout.

  2. Z vykynutého těsta vytvarujeme zatočené jidášky, krupicový cukr smícháme se skořicí a jidášky obalíme. Pak je narovnáme na plech, necháme ještě chvíli kynout a pečeme 15–20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip redakce

Místo obalení v cukru se skořicí můžeš jidášky upravit i jinak. Nejdříve je nech vychladnout, pak je rozkroj, namaž máslem nebo medem, obě části spoj a popraš moučkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Tisknout