Tvarohový mazanec
Fotogalerie:

Tvarohový mazanec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

U nás dodržujeme tradice, takže mazanec na velikonoční tabuli nikdy nechybí.


Aneta Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 1/2 kostky stelly
  • 130 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce do těsta
  • 1 kostka měkkého tvarohu
  • 1 citron
  • 2 lžičky rumu
  • 600 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 vejce na potření
  • hrst kandovaného ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Změklý tuk smícháme s moukou a oběma cukry. Do vyšlehané směsi přidáme vejce, tvaroh, kůru a šťávu z citronu, rum a promícháme. Přidáme zbylou mouku, sůl, kypřicí prášek a kandované ovoce a vytvarujeme mazanec, který potřeme rozšlehaným vejcem
    a posypeme mandlemi.

  2. Mazanec pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Pak jej vyjmeme z trouby a poprášíme moučkovým cukrem.

Tip redakce

Kandované ovoce používám také do marokánek nebo biskupského chlebíčku. Dají se jím i ozdobit různé dezerty a koláče.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Tisknout