Bábinčina fazolačka
Fotogalerie:

Bábinčina fazolačka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro pikantní chuť přidej česnek a chilli.


Ruth Northamová, Praha

Ingredience

  • 200 g fazolí
  • 300 g brambor
  • 100 g rýže
  • 2 rajčata
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 1 klobása
  • podle chuti sůl
  • 1 hrst nasekané petželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme přes noc. Druhý den je přivedeme k varu, krátce povaříme, slijeme a dáme novou vodu. Osolíme a vaříme do poloměkka. 


  2. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, rýži propláchneme a spaříme a rajčata dáme do vroucí vody. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kousky. K téměř měkkým fazolím dáme do hrnce brambory, rajčata a rýži, klobásu. Osolíme, přilijeme olej a vaříme společně dalších 20 minut. Polévku ozdobíme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Bábinčina fazolačka
Tisknout